Zdravlje svima

Foto:Udruga

Program „Zdravlje svima“ novi je program UNZAŠ-a koji, u okviru Inicijalne programske suradnje financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.
Program ima za cilj promociju zdravlja i zdravih životnih stilova provedbom aktivnosti osmišljenih prema načelima dr. Andrije Štampara koji je zagovarao djelovanje liječnika među populacijom, a ne samo u zdravstvenim ustanovama.
Aktivnosti programa prve godine provedbe obuhvaćat će organizirana besplatna savjetovališta i predavanja za opću populaciju, međunarodni i domaći simpoziji, javnozdravstvene akcije mjerenja rizičnih čimbenika za kronične nezarazne bolesti te kao dugoročni cilj stvaranje Savjetodavnog centra za sinergijsku međusektorsku suradnju.
Program će među općom i starijom populacijom provoditi educirani volonteri (mladi liječnici i studenti medicine) s ciljem smanjenja pobola od kroničnih nezaraznih bolesti, povećanja svijesti o važnosti zdravlja i prevencije bolesti te povećanja odaziva na nacionalne preventivne programe.
Prva godine provedbe programa provodit će se u razdoblju od rujna 2018. do kolovoza 2019.godine, a vrijednost programa navedenog perioda iznosi 200.000,00 kn.

POVRATAK NA OSTALE AKTUALNOSTI