UNZAŠ sudjelovao na Danima regionalnog razvoja i EU fondova i promovirao Savjetodavni centar

Foto:Udruga

Udruga narodnog zdravlja Andrija Štampar od 4. do 6. listopada 2019. godine sudjelovala je na Danima regionalnoga razvoja i EU fondova u Šibeniku i promovirala Savjetodavni centar. Okupilo se više od 700 sudionika koji su sudjelovali na panelima, predavanjima i radionicama te Sajmu EU projekata i Hrvatskih otočnih proizvoda.

Konferencija je održana pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske a organizator je bilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancirano sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezije“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U subotu je program bio podijeljen na dvije radionice/predavanja – 1. ciklus Iskustva iz postupanja po prigovorima u postupcima dodjele bespovratnih sredstava i provedbi projekata sufinanciranih sredstvima EU, Financijski instrument za javni sektor Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020., ESF plus: nove prilike.

2. ciklus Aktualnosti u provedbi projekata u 2019., Teritorijalni razvoj u okviru Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine i mogućosti financiranja u Financijskoj perspektivi Europske unije 2021.-2027., Ruralni razvoj – dosadašnja iskustava i planovi nakon 2020. godine.

Dani regionalnoga razvoja završili su u nedjelju 6. listopada, Sajmom EU projekata namijenjenom građanima, koji su imali priliku iz prve ruke upoznati predstavnike uspješnih lokalnih EU projekata i njihova iskustva u korištenju EU fondova.

POVRATAK NA OSTALE AKTUALNOSTI