Tečaj manualne terapije

Foto:Udruga

U organizaciji Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar, Hrvatskog društva mladih liječnika, Hrvatskog liječničkog zbora te Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je Tečaj manualne terapije.

Voditelj tečaja Aleksandar Stošić, dr.med., MT, specijalist ortoped svoje iskustvo i znanje o manualnoj terapiji prenio je na mlađe generacije putem četri tečaja, od kojih je prvi dio održan 31. siječnja i 1. veljače 2015. godine u prostorijama Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom tečaja polaznici su slušali o povijesti manualne terapije, učili o osnovama i kontraindikacijama za primjenu manulane terapije, te svladali dijagnostički-terapijski postupnik i specifične manualne tehnike koje se izvode na torakalnoj i slabinskoj kralježnici, sakroilijakalnim zglobovima te mekim tkivima pripadajućih regija. Budući da je tečaj namijenjen svladavanju specifičnih praktičnih znanja, broj polaznika bio je ograničen (12).

S obzirom na povratne reakcije polaznika nakon provedenog tečaja, s veseljem najavljujemo krajem 2015. godine nastavak edukacije i organizaciju drugog dijela tečaja manualne terapije.

 

Jakov Ivković, dr.med.

POVRATAK NA OSTALE AKTUALNOSTI