Sudjelovanje na Regionalnom obilježavanju 15 godina rada Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u Vukovaru

Foto:Udruga

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, 25. i 26. listopada 2018. u Vukovaru obilježila je 15 godina djelovanja i sustavne podrške  razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, prilikom čega je djelatnica UNZAŠ-a sudjelovala u organiziranim radionicama i radnim skupinama kroz strukturirane razgovore.

Dvodnevno obilježavanje je uvodnim pozdravima otvorila upraviteljica Nacionalne zaklade gđa Cvjetana Plavša-Matić te načelnica sektora za upravljanje horizontalnim procesima pri Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava gđa Zrinka Malešević Sučić.

Uslijedili su uvodni paneli o važnosti podrške razvoju civilnoga društva kroz nacionalno financiranje i ESF, nakon čega su svi sudionici bili su raspoređeni za radnim stolovima po tematskim cjelinama te su na taj način interaktivno sudjelovali kroz moderirane razgovore.

Drugog dana ovog regionalnog događanja održala su se četiri predavanja:  Informacije o mogućnostima financiranja organizacija civilnoga društva iz nacionalnih izvora, EU fondova i kroz prekogranično doniranje ; Komunikacija i odnosi s javnošću u digitalnom dobu; Kvalitetno upravljanje u organizacijama civilnoga društva u kontekstu korištenja EU fondova  i  Uredba o zaštiti osobnih podataka (GDPR) u organizacijama civilnoga društva.

Svim  sudionicima omogućeno je povezivanje i interakcija s ostalim sudionicima te prikupljanje sadržaja u elektroničkom obliku, kao i elektronička izmjena posjetnica povezanih sa predavanjima putem POKEN –uređaja.  Ovakva novina pokazala se kao izvrstan način umrežavanja sa predstavnicima drugih organizacija civilnoga društva s kojima žele ostvariti daljnju suradnju na budućim zajedničkim projektima i programima.

 

POVRATAK NA OSTALE AKTUALNOSTI