Izvještaj sa simpozija „Izazovi i mogućnosti endosonografske dijagnostike“

Foto:Udruga

U suradnji s Općom županijskom bolnicom Požega organizirali smo simpozij Izazovi i mogućnosti endosonografske dijagnostike, koji se održao u Požegi u petak 6. prosinca 2019. godine. Simpozij je financiran sredstvima organizatora i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u sklopu programa Zdravlje svima.

Glavna tema simpozija bili su izazovi i mogućnosti endosonografske dijagnostike te iskustva endosonografije u Općoj županijskoj bolnici Požega s posebnim osvrtom na citološku analizu dobivenih materijala endosonografijom.

Simpozij su otvorili prof.dr.sc. Ivica Grgurević, dopredsjednik Hrvatskog gastroenterološkog društva i dr.sc. Hrvoje Iveković, predsjednik Endoskopske sekcije Hrvatskog gastroenterološkog društva, nakon čega su najveći hrvatski stručnjaci iz područja intervencijske endoskopije i endosonografije održali iznimno posjećena predavanja.

Simpoziju je nazočilo 50-ak kolega iz županije, ali i čitave Slavonije, što nas je uvjerilo kako smo ekspertima iz područja endosonografije i zanimljivim temama pobudili zanimanje stručne i svekolike javnosti. To će dodatno poziciniorati OŽB Požega na stručnoj karti Hrvatske, ali i ponuditi rješenja za ranu dijagnostiku bolesti pankreatobilijarnog sustava na zadovoljstvo naših pacijenata.

POVRATAK NA OSTALE AKTUALNOSTI