Izvještaj s otvorenja Savjetodavnog centra za sustavnu sinergijsku suradnju strukovnih i zagovaračkih organizacija Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar

Foto:www.034portal.hr

13.07.2019. godine u Veleučilištu u Požegi predstavljen je Savjetodavni centar za sustavnu sinergijsku suradnju strukovnih i zagovaračkih organizacija Udruge narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ (u daljnjem tekstu Savjetodavni centar).

Otvorenju su nazočili: prof.dr.sc. Borislav Miličević, dekan Veleučilišta u Požegi, doc.dr.sc. Mate Car, pomoćnik Ministra zdravstva, Ivan Bota, savjetnik Ministra rada i mirovinskog sustava, Andro Matković, dopredsjednik Hrvatskog društva mladih liječnika Hrvatskog liječničkog zbora, Danko Relić ravnatelj Centra za planiranje zanimanja u Biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr.sc. Ivan Vukoja, predsjednik UNZAŠa i drugi članovi Udruge.

Savjetodavni centar osnovan je odlukom Predsjedništva Udruge narodnog zdravlja „Andrije Štampar“ od 7. rujna 2018. godine u okviru Inicijalne programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva. Osmišljen je kao jedinstveno mjesto pristupa sveobuhvatnoj ponudi stručne savjetodavne pomoći u pitanjima promocije zdravlja i prevencije bolesti, usmjeren je na pružanje potpore subjektima u prepoznavanju, pripremi i razvoju programa unapređenja zdravlja stanovništva i donosi nove zdravstvene politike i politike za unaprjeđenje zdravstvenog sustava, razvoj zdravstvenih politika, uvođenje inovacija u zdravstvenu zaštitu i primjenu novih zdravstvenih tehnologija te promicanje integrirane zdravstvene skrbi i javnog zdravlja.

Svrha Savjetodavnog centra je informiranje, edukacija i savjetovanje u cilju promicanja, razvoja i unapređenja zdravlja pojedinca i kvalitete života zajednice, jačanja povezanosti i suradnje u djelovanju svih dionika zaštite zdravlja te podizanja razine svjesti o fizičkom, emocionalnom, mentalnom i socijalnom aspektu zdravlja.

Medijski su otvorenje popratili:

pozega.eu

slavonski.hr

034portal.hr

pozeckivodic.com

POVRATAK NA OSTALE AKTUALNOSTI