ČLANOVI UNZAŠ-a OSTVARILI USPJEŠNU JAVNOZDRAVSTVENU AKCIJU MJERENJA KRVNOG TLAKA I ŠEĆERA U SPLITU

Foto:Udruga

Vođeni ustaljenom desetljetnom praksom mnogih uspješnih javnozdravstvenih akcija diljem kontinentalnog dijela Lijepe Naše, članovi Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar u sklopu programa „Zdravlje svima“ koji u okviru Inicijalne programske suradnje financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, ovaj su puta svoj okvir djelovanja proširili i na južni dio Republike Hrvatske.

Tako je 20. listopada 2018. godine provedena akcija mjerenja krvnog tlaka i šećera na splitskoj Rivi kojoj se odazvalo preko 300 zainteresiranih građana. Uz mjerenja i interpretaciju dobivenih rezultata, studenti i mladi liječnici dijelili su i promotivne letke te savjetovali građane o rizicima i opasnostima koje nose nezdravi stilovi života i posljedicama koje mogu osjetiti trenutno ili kasnije tijekom života. Ovakvo širenje područja djelovanja UNZAŠ-a iznimno je važno u smislu stjecanja šire slike o javnozdravstvenoj osviještenosti i navikama svih građana Republike Hrvatske. Stalnim prikupljanjem podataka iz različitih krajeva, njihovom obradom te stručnim i znanstvenim pristupom u interpretaciji cilj nam je promovirati zdrave stilove života i dati doprinos društvu u smislu poboljšanja životnih navika u smjeru zdravijeg.

Uz navedeni program „Zdravlje svima“ u sklopu kojega je akcija izvedena, njenu su provedbu uvelike logistički i infrastrukturno pomogli i Savjet mladih Splitsko-dalmatinske županije te Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

 

POVRATAK NA OSTALE AKTUALNOSTI