Članovi UNZAŠ-a izabrani u Savjet za razvoj civilnog društva

Foto:Udruga

S velikim zadovoljstvom objavljujemo kako je naš dopredsjednik Udruge Danko Relić (te član Udruge kandidiran kao njegov zamjenik Ino Kermc) odabran za člana Savjeta za razvoj civilnoga društva u mandatnom razdoblju od 2020. do 2023.g.

Zahvaljujemo svim udrugama koje su svoj glas dali našim kandidatima – sigurni smo da će opravdati vaše povjerenje.

Početkom ove godine Vladin ured za udruge RH pozvao je sve udruge s područja RH da svojim glasom doprinesu odabiru novih članica i članova Savjeta za razvoj civilnoga društva. Do kraja roka za kandidaturu (početak veljače) u Vladin ured za udruge stigla je 41 važeća kandidatura za članove/ice i zamjenike/ce članova novog saziva Savjeta, dok su 2 kandidature bile nevažeće.

Kandidati su se prijavljivali za 14 različitih područja djelovanja, a Udruga narodnog zdravlja Andrija Štampar je imala svog kandidata Danka Relića u području zaštite zdravlja i unaprjeđenje kvalitete življenja.

Tijekom glasovanja za nove članice i članove, pristiglo je 787 glasačkih listića od čega 663 važeća i 124 nevažećih listića, a danas su objavljeni i rezultati glasanja i predstavljen je novi saziv Savjeta za razvoj civilnoga društva.

Prema proceduri, odabrani kandidati za članove/zamjenike članova iz reda udruga bit će predloženi Vladi Republike Hrvatske za imenovanje u sedmom sazivu Savjeta za razvoj civilnoga društva.

Hvala svima na ukazanom povjerenju!

https://udruge.gov.hr/vijesti/kandidati-za-clanove-zamjenike-clanova-iz-reda-udruga-koji-ce-biti-predlozeni-vladi-republike-hrvatske-za-imenovanje-u-sedmom-sazivu-savjeta-za-razvoj-civilnoga-drustva/5114

POVRATAK NA OSTALE AKTUALNOSTI