Civilno društvo 2030 izvještaj

Foto:Udruga

Udruga narodnog zdravlja Andrija Štampar je 23.10.2019. do 25.10.2019. godine sudjelovala na Konferenciji Civilno društvo 2030 Hrvatska, Mediteran, Europa. Konferencija se održala u Šibeniku u Solaris Šibenik Beach Resort. Organizator Konferencije bila je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društava.

Konferencija je svečano otvorena 23.10.2019. godine kojom prilikom su govore održali Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zakladne za razvoj civilnoga društava, Helena Beus, Ured za udruge i mr.sc. Marko Pavić, ministar Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Svi sudionici konferencije 24.10.2019. i 25.10.2019. godine sudjelovali su u četiri programa predavanja i izobrazbe: Nacionalna zaklada – financiranje razvojnih programa i EU financiranje, Izobrazba o utjecaju društva u digitalnom dobu: Colin Habberton Relativ, Izobrazba o postupcima javne nabave i sukobu interesa po Zakonu o javnoj nabavi za organizacije civilnoga društva: Ante Leboja Ministarstvo gospodarstava, poduzetništava i obrta, Ured za udruge – strateški okvira za razvoj civilnoga društva.

Konferencija je zatvorena 25.10.2019. godine kada su plenarno izneseni zaključci konferencije.

Odaziv na konferenciju je bio veoma velik i svi sudionici su se složili da bi se ovakve konferencije trebale održavati češće zbog međusobnog povezivanja i umrežavanja i iznošenja problema koji su većini organizacija civilnoga društva zajednički.

slika3

slika4

POVRATAK NA OSTALE AKTUALNOSTI