BUDI COOL, NE BUDI BULLY

U Hrvatskoj je 2012. godine bilo prijavljeno 1039 slučajeva međuvršnjačkog nasilja u osnovnim školama, a posljedice međuvršnjačkog nasilja su osim „akutnih“ često i „kronične“ te se mogu očitovati teškim depresivnim i anksioznim poremećajima što izrazito negativno utječe na daljnje funkcioniranje u životu.

Udruga narodnog zdravlja Andrija Štampar (www.unzas.hr)  je u sklopu svojih aktivnosti prepoznala ovaj još prije 6 godina te u suradnji s OŠ Kaje Adžića Pleterničanina u Pleternici provodi projekt, koji je od ove godine financiran od strane Ministarstva znanost obrazovanja i sporta Republike Hrvatske (http://public.mzos.hr/Default.aspx). Projekt je od ranije potpomognut do Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu (http://szzg.hr), Požeško-slavonske županije (http://www.pszupanija.hr/) i Grada Pleternice (http://www.pleternica.hr/).

Udruga najprije organizira edukaciju provoditelja radionice u suradnji sa Školom narodnog zdravlja Andrija Štampar te Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu (http://www.snz.unizg.hr/cms/) te je do sada ukupno educirano 34 volontera.

Budi cool, ne budi bully